info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Voor wie werkt FICARE?

FICARE werkt voor de industrie, de handel en de zorg.

Onze klanten zijn voornamelijk MKB+ bedrijven en zorginstellingen: organisaties die te groot zijn voor het servet, maar te klein voor het tafellaken en zich (nog) geen fulltime financieel directeur kunnen veroorloven.

Wij zijn uw financieel geweten en vullen de functie van business controller of financieel directeur meestal uit als lid van het MT. Voor grote ondernemingen voeren wij veelal belangrijke projecten uit met een financieel karakter, zoals DD’s (Due Diligence), integraties na fusies & overnames, reorganisaties en turn-arounds. Ons werkgebied ligt voornamelijk in Noord-Oost Nederland. Van Enschede tot Lelystad en van Groningen tot Leeuwarden.

Zowel startups als gevestigde namen geven ons de ruimte om voor en samen met hen te ondernemen. Waarom? Omdat ze hebben ervaren dat dit het beste resultaat oplevert: ze halen eruit wat er in zit!

Continuïteit bedrijf

“Groeiende omzet en toch financiële problemen. FICARE boog dit om in winstgroei.”

“Eigenlijk had ik niet door dat mijn onderneming juist bij groeiende omzet in de financiële problemen zou kunnen komen. Gelukkig was FICARE er op tijd bij. Een groot deel van onze klantenportefeuille bleek verliesgevend en onze winst werd slechts door een beperkt aantal klanten gerealiseerd. FICARE bood me dit inzicht en mogelijkheden om het te veranderen. Resultaat? De winst steeg met sprongen door afscheid te nemen van verliesmakers.”

Startup

“Tijdens onze vliegende start heeft FICARE ons geprofessionaliseerd. Resultaat: een geweldige financieringsronde.”

“In de schuur van mijn ouders zijn we gestart. We werden overrompeld door onze snelle groei én zaken spelen waar wij geen verstand van hadden, zoals boekhouding, financiering, budgetten, prognose en rekrutering. Toen kwamen er ook nog investeerders bij. FICARE heeft ons geprofessionaliseerd en meegenomen in het proces van onderhandelingen en waardebepaling. Dat leverde veel geld op bij de nieuwe financieringsronde.”

Sparringspartner

“FICARE durft kritisch te kijken en voorkomt wensdenken. Dat bespaart veel geld.”

“Eindelijk iemand die tegengas geeft en meedenkt over belangrijke beslissingen. Want als algemeen directeur kan ik met bepaalde vraagstukken niet bij mijn eigen mensen terecht. Maar wel bij mijn sparringpartner van FICARE. Die durft kritisch te kijken en voorkomt wensdenken. Daardoor ben ik gesterkt in bepaalde besluiten én behoed voor ondoordachte beslissingen. Dat heeft al veel geld bespaard. En: ik sta nu veel sterker in de gesprekken met de bank. Wij zitten nu zélf in de driverseat.”

Ook meer uit je bedrijf halen? 

Doe de FISCAN

Lees ook: 

Recordomzet en toch geen winst

OOK SNEL INZICHT, ACTIE, RESULTAAT?

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek