Vragen? Bel gerust.

  Ficare Zorg

  Ficare is actief binnen de VVT, GGZ, VGZ en JGZ. We helpen organisaties met vraagstukken ten aanzien van de organisatie van zorg. We analyseren processen en resultaten en stellen in samenwerking met de mensen die het moeten doen verbeterplannen op. De vraagstukken zijn breed maar de overeenkomst is dat er altijd focus ligt op het verbeteren van de kwaliteit van zorg in relatie tot gezonde financiële prestaties. We streven ernaar de relatie tussen de inzet van zorg ofwel de kosten, de organisatie en de uitkomsten van zorg zichtbaar te krijgen. Dit inzicht leidt tot de punten waarop je invloed uit kunt en wilt oefenen en geeft richting aan de koers. Een betere kwaliteit leidt bijna altijd ook tot betere financiële prestaties. Het verbeteren van prestaties voeren we, afhankelijk van de vraag van de klant, uit in de vorm van adviestrajecten, projectleiding en interim functies.

  Scroll verder

  Ficare Zorg slaat de brug tussen de finance en de zorg operatie, maakt het verband tussen beide zichtbaar en stelt de relatie tussen beide ter discussie. Zo krijgen onze zorgspecialisten organisaties in beweging. Wij creëren waarde aan de hand van drie pijlers; analyse, inzicht en optimalisatie. Vandaaruit ontwikkelen samen verder. Het resultaat? Meer en betere zorg voor elke euro.

  WHY

  We streven naar de beste kwaliteit van zorg voor onze klantorganisaties, hun medewerkers en de cliënten. Met onze expertise zorgen we ervoor dat organisaties een beter inzicht gaan krijgen in de kwaliteit van zorg, de uitkomsten van zorg in relatie tot de kosten. Vanuit dat inzicht ontstaan de plannen voor verbetering. Het uitgangspunt hierbij is dat een betere kwaliteit samengaat met lagere kosten.

  HOW

  De aanpak van Ficare Zorg richt zich op een nuchtere aanpak, dingen niet ingewikkelder maken dan ze zijn, streven naar eenvoudige structuren en oplossingen en aansluitend bij de mensen die het moeten doen.

  WHAT

  Zorgspecialisten ondersteunen organisaties in de rol van adviseur, stafondersteuner of interimmanager; afhankelijk van de wensen van de klant. Zij analyseren zorgprocessen en zorginhoudelijke en bedrijfskundige resultaten, stellen verbeterplannen op en optimaliseren zorgprocessen.


  Partnerschap Fizi & Ficare

  Fizi is dé beroepsvereniging voor financials in de zorg. Met meer dan 1.000 leden is Fizi toonaangevend voor de beroepsgroep. We verbinden, inspireren en dagen elkaar uit. We voelen gezamenlijk een belangrijke verantwoordelijkheid voor een duurzaam Nederlands zorgstelsel. Wij doen hiervoor een appél op de zorgfinancials die hierbij een belangrijke rol spelen.

  Ga naar de website van Fizi

  Wij werken o.a. samen met

  Wist u dat uw browser verouderd is?

  Om de best mogelijke gebruikerservaring van onze website te krijgen raden wij u aan om uw browser te upgraden naar een nieuwere versie of een andere browser. Klik op de upgrade button om naar de download pagina te gaan.

  Upgrade hier uw browser
  Ga verder op eigen risico