info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

transitie GGZ FZ zorgprestatiemodel

Wat is jouw stappenplan voor de nieuwe bekostiging GGZ en FZ?

In 2022 wordt de bekostiging in de GGZ en FZ gewijzigd. Een nieuw zorgprestatiemodel moet leiden tot een vermindering van de administratieve lasten, begrijpelijke nota’s voor klanten en inzichtelijke declaraties voor de zorgverzekeraars.

De verandering van bekostiging raakt de gehele bedrijfsvoering. Alle disciplines in jouw zorgorganisatie ervaren de gevolgen van deze transitie.

Impactanalyse

De FICARE-zorgspecialisten staan aan de basis van de veranderingen bij VWS. We begrijpen als geen ander de veranderingen. We herkennen de knelpunten en overzien de impact. Daarom hebben we voor de GGZ en FZ een impactanalyse ontwikkeld. Vanuit alle invalshoeken van de zorgorganisatie beoordelen we de gevolgen van het zorgprestatiemodel. We kijken naar de belangrijkste processen en bepalen we waar je nu staat en welke acties er per afdeling nodig zijn.

Het resultaat is een kort en bondig advies met een actieplan, eventueel met de risico’s en een roadmap. Dit plan wordt jouw leidraad voor georganiseerde veranderingen. Vanwege de omvang van de transitie kijken we ook naar de veranderkracht van jouw zorgorganisatie. Daarin geven we een oordeel of er voldoende collega’s beschikbaar zijn en of de juiste vaardigheden aanwezig zijn.

Aandachtspunten

Wil je weten waar je op moet letten? Hier zijn alvast enkele aandachtspunten en tips rondom financiën, ICT, zorg, zorgcontracten en projectmanagement opgenomen.

Bundeling krachten

Voor deze transitie hebben FICARE en Bureau Helder de krachten gebundeld. We brengen unieke kennis en ervaringen bij elkaar die zorgen voor totaaloplossingen rondom het zorgprestatiemodel. Samen maken we “je huis weer op orde” en geven we je ook in 2022 een gezond rendement.