info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

Winnaar FICARE Startup Assist Award

#Rebelpoint verdiende winnaar FICARE Startup Assist Award 2018!

De #RebelBox: een methode én toolbox die voor meer werkgeluk moet zorgen in organisaties. Met dit product won Anique Wijnhoud, oprichter van Rebelpoint, op 11 juni j.l. de FICARE Startup Assist Award in Groningen. Dit jaar vond de finale plaats in Noorderpoort Euroborg tijdens het slotevent van het Donar Startup Assist-programma. Rebelpoint moest de strijd aangaan met vier andere genomineerden tijdens een pitch-event.

De 3-koppige had het niet makkelijk om uit de vijf genomineerden een keuze te maken. Naast voorzitter Aard Groen (professor Innovative Entrepreneurship Rijks Universiteit Groningen) zat in de jury: Lian de Boer (Economische zaken gemeente Groningen) en Pascal Uitendaal (algemeen directeur FICARE).
Uiteindelijk heeft niet alleen de goede pitch en de toekomstbestendigheid de doorslag gegeven; vooral de authenticiteit en gedrevenheid waarmee Anique Wijnhoud haar verhaal aan de jury wist te vertellen gaf de doorslag.

De Rebelbox

Een speciale methode én toolbox die we hebben ontwikkeld om het werkgeluk van werknemers te verhogen. Het is een methode van 40 dagen waarin mensen individueel en in teamverband aan de slag gaan met de thema’s die van invloed zijn op hun geluk.

Wijnhoud vertelt hoe ze Nederland wil gaan veroveren met haar geluksconcept. “We willen zo snel mogelijk het land door. Het begon in Groningen en we zijn nu in onder andere Leiden en Utrecht aan de weg aan het timmeren. We willen mensen in heel Nederland de kans geven om hun werkgeluk te vinden.”  Ik zie op de arbeidsmarkt dat veel mensen hun enthousiasme hebben verloren en niet m,eer alles van zichzelf laten zien. Dat veel mensen afstand nemen van wie ze zelf zijn en van wat ze nodig hebben. Daarom wil ik hen stimuleren om daar opnieuw achter te komen.”

Werkgeluk levert de werkgevers ook heel veel op: “Ik vind het wel bijzonder dat ik nog steeds moet overtuigen dat werkgeluk hetgeen is dat nu nodig is in organisaties. Blije medewerkers zorgen tenslotte voor meer creativiteit, innovatie, productiviteit en minder ziekteverzuim.”

Sfeerimpressie FICARE Startup Assist Award: