info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

Klant aan het woord: Professionaliseringsslag

FICARE ProfessionaliseringsslagHiltje Kamminga staat als algemeen manager aan het roer van PrengerHoekman*, de organisatie waar zij al 32 jaar werkt. Van oorsprong is zij ook fysiotherapeute, maar ze heeft zich de laatste jaren toegelegd op het management. ‘Onze organisatie is erg gegroeid. Bovendien stonden wij voor een aantal ingrijpende investeringsbeslissingen in het kader van de in ontwikkeling zijnde Zorgboulevard.’

“Wij liepen tegen steeds meer vragen aan en kampten bovendien met achterstanden.”

Dankzij de begeleiding van Ficare is ons financieel beleid sterk verbeterd, er is nu een duidelijke koppeling van doelen en prestaties. Wij hebben daardoor meer inzicht in het aantal patiënten en de omzet en kosten per locatie zodat we kunnen sturen op onze begroting.

Door deze professionaliseringsslag hebben we veel beter onze prioriteiten voor ogen.

Ook heeft Ficare ervoor gezorgd dat onze kennis van financieel management is verbeterd. Op hun advies hebben we onze backoffice en financiële administratie aangepast. Onze medewerkers zijn nu breed inzetbaar en de continuïteit in uitvoering van werkzaamheden is gewaarborgd.

Ficare heeft bovendien geholpen bij het opzetten van een businessplan voor onze deelname aan de Zorgboulevard. Het is erg prettig om te kunnen samenwerken met een professional die met jou mee vooruit kijkt en niet alleen maar achteraf beoordeelt zoals een accountant doet.”


* PrengerHoekman is een fysiotherapiemaatschap die de afgelopen vijftig jaar is uitgegroeid tot een begrip in de regio Oost-Groningen. Er werken in verschillende praktijken meer dan dertig fysiotherapeuten en tien ondersteunende functionarissen. De hoofdvestiging is in Winschoten.