info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

Klein beginnen kan | FICARE

Lean: klein beginnen kan!

Vrijdag 1 maart jl. heeft de kenniskring ‘Zorg voor Lean’ een mini Lean-training gehouden voor de deelnemers. De theorie is aangevuld met praktijkvoorbeelden en de deelnemers hebben Lean mogen ervaren door een Lean-spel te spelen. FICARE heeft tips gedeeld hoe je met Lean kunt beginnen in je eigen zorginstelling.

Tijdens het Lean-spel onder leiding van Marielle Zwaga van Vogellanden hebben de deelnemers het effect ervaren van ‘stil staan‘. Want door even stil te staan en tijd te nemen om samen te overleggen hoe het proces verbeterd kan worden, realiseer je in korte tijd een veel hogere productiviteit.

En zo is het ook in de praktijk; de tijd die je besteed aan het samen bedenken van verbeteringen verdien je dubbel en dwars terug door een effectiever en efficiënter proces. Voorwaarde is wel dat je dit niet eenmalig doet, maar verbeteren gaat zien als onderdeel van je werk: continu verbeteren.

Klein beginnen

Eén van de tips om met Lean in je eigen organisatie aan de slag te gaan is dat je klein kunt beginnen. En ‘klein’ betekent bijvoorbeeld met één proces of zelfs een gedeelte van een proces. Of met je eigen team. Of met één Lean-tool, bijvoorbeeld de dagstart. De kunst is te beginnen en niet te wachten omdat je het (te) druk hebt of dat andere belangrijke zaken eerst afgerond moeten zijn.
Begin en durf te experimenteren! Want door te doen ga je leren.
Ook als je klein begint zul je direct de voordelen ervaren. Je krijgt scherp zicht op de verspillingen in je werk en hoe je die, soms verrassend snel, kunt elimineren. Met als doel hogere klantwaarde, hogere medewerkerstevredenheid en betere kwaliteit.

Klein beginnen kan | FICARE

Deelnemers over de bijeenkomst:

“Eindelijk het LEAN gereedschap helder gepresenteerd”

“Praktisch, ik kan morgen aan de slag”.

 

Meer weten?

Meer weten hoe je met Lean kunt beginnen of over de kenniskring ‘Zorg voor Lean’?
Neem geheel vrijblijvend contact op met

  • Jaap Smit:  06 – 1280 3782 / jaap@ficare.nl of
  • Ronald Koerhuis:  06 – 2070 4659 / ronald@ficare.nl

Wil je de volgende bijeenkomst niet missen? Schrijf je alvast in voor donderdag 9 mei via info@ficare.nl