info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Van Inzicht naar Resultaat, door te doen!

Hoe werken we?

Het begint altijd met een kennismakingsgesprek. Als het tussen ons klikt en je ons inzet, gaan we eerst je onderneming of organisatie tegen het licht houden. Schrik niet: we bekijken alles, beoordelen alles en zien alles. Dit doen we razendsnel. Vervolgens geven we je direct inzicht in wat er waar nu beter kan. In heldere taal. Wat goed is, hoeft niet te veranderen. Maar onze ervaring is dat het altijd beter kan, met direct resultaat.

Zó kan het beter, en wij voeren het voor je uit!

Als je onze conclusies deelt, geven we aan hoe het beter kan. We helpen je niet alleen keuzes te maken, want onze kracht ligt vooral in de uitvoering. Die doen we – waar gewenst – zelf. Hierdoor blijven plannen niet liggen, maar worden ze gerealiseerd! Want je hebt het meeste profijt van ons als je ons – waar nodig – voor en met je laat ondernemen. Zo boeken we snel goede resultaten en vergroot je je eigen slagkracht.

We blijven meelopen

Omdat de wereld en je bedrijf of organisatie dynamisch zijn, zijn wij dat ook. We komen dus niet een tijdelijke klus doen, we blijven meelopen. Altijd, betrokken, op de achtergrond aanwezig om te monitoren, als jouw parttime financieel directeur of parttime controller. En zichtbaar op de voorgrond indien dat nodig is. Proactief of op verzoek. Zo ben je doorlopend verzekerd van de toegevoegde waarde van een ervaren professional zonder deze in dienst te hebben. En toch verrassend betaalbaar. Sterker: wij garanderen dat we onszelf altijd terugverdienen. 

INZICHT | ACTIE | RESULTAAT

Voorbeelden van vraagstukken die FICARE aanpakt:

Bedrijfsprocessen optimaliseren Managementrapportages opzetten
Cashflow prognoses maken Financiering regelen
Werkkapitaal verlagen Risico’s in kaart brengen
Strategie (mede)bepalen Bedrijfsovername begeleiden
Complexe consolidatie opzetten Planning- en controlcyclus realiseren
Waardering opstellen Verkoopklaar maken
Investeringsvraagstukken oplossen Proactief adviseren
Medewerkers opleiden en begeleiden Klankborden

SAMEN BEPALEN WE DE KOERS

Wij zijn je sparringpartner. Samen bepalen we de juiste route. We helpen je keuzes te maken en zorgen ervoor dat het wordt uitgevoerd. Met ons ben je volledig in control.

ONZE PROACTIEVE AANPAK

We bieden inzicht. Het liefst op jouw locatie. Daar vormen we de ontbrekende schakel. We monitoren continu je processen en bieden je managementinformatie voor het maken van keuzes. Met een gedegen onderbouwing realiseer je duurzame rendementsverbetering.

VAN INZICHT NAAR RESULTAAT

Waar sta je nu? Dat is ons startpunt. En waar wil je naartoe? Samen bepalen we de strategie en de koers. We bekijken alle invalshoeken van je bedrijfsvoering. Resultaat: structureel verbetert rendement en transparante bedrijfsvoering.

PROFIT

Ondernemerschap kent vele uitdagingen. Die grijpen onze profitspecialisten met beide handen aan! Ontwikkelingen gaan razendsnel. Wie kan anticiperen op de toekomst, heeft goud in handen. Bij FICARE staat anticiperen centraal.

NON-PROFIT

Passende zorg, een fijne leefomgeving en gedegen onderwijs. Iedereen in Nederland heeft er recht op. Maar hoe benut je elke euro zo goed mogelijk in een omgeving die continu verandert? Onze non-profitspecialisten gaan voor je aan de slag.

RENDEMENTSVERBETERING

Er zijn altijd kansen om meer rendement te behalen. Het is alleen de kunst om die te herkennen. En om ze succesvol in de praktijk te brengen. Wij helpen je daarbij.

RENDEMENTSVERBETERING

Met FICARE behaal je meer rendement, ontstaat ruimte om te innoveren en blijft je organisatie gezond. Dat doen we op allerlei vlakken, zoals:

Business cases

Lean management

Verandermanagement

Financiële coaching

Prestatiemanagement

BUSINESS CASES

We maken de kosten, risico’s en resultaten van
investeringsbeslissingen zichtbaar.

LEAN MANAGEMENT

We laten zien hoe je mensen en middelen zo slim mogelijk kunt inzetten.

VERANDERMANAGEMENT

Met oog voor alle betrokkenen maken we van elke transitie een succes.

FINANCIËLE COACHING

We bieden je medewerkers coaching on the job. Van extra kennis tot nieuwe inzichten.

PRESTATIEMANAGEMENT

We zorgen voor een duidelijke focus door prestatie-indicatoren te bepalen.

Klanten over FICARE