info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

FICARE Windesheim en LEAN in de Zorg

Gouden combi: LEAN, Windesheim & FICARE

Dagelijks lezen we in de media dat de vraag naar zorg toeneemt terwijl er geen zorgmedewerkers meer zijn…… We helpen dit probleem oplossen!!
In de komende maanden onderzoeken Studenten van Hogeschool Windesheim in samenwerking met FICARE hoe zorginstellingen slimmer hun werkprocessen met LEAN kunnen inrichten.

Onderzoek Windesheim: Lean in de Zorg

Hogeschool Windesheim (opleiding Logistics management) voert namens FICARE het LEAN onderzoek uit.windesheim-logo We willen graag weten hoe ver Zorgorganisaties zijn met LEAN. Waar lopen ze tegen aan? Welke successen kunnen we delen? Wat kunnen we leren van elkaar? De resultaten van het onderzoek presenteren de studenten in juni tijdens een LEAN-workshop.

Wilt u meer weten of deelnemen aan ons onderzoek?, bel of mail dan met:

  • Jaap Smit  (06-12803782,  Jaap@ficare.nl ) of
  • Ronald Koerhuis  (06-20704659,  Ronald@ficare.nl )
  • Ronald Kin, student aan Hogeschool Windesheim  (06-11935608, Ronald.Kin@windesheim.nl ).

Lees ook: 

LEAN: Logisch!

 

Wat is Lean?

Lean is een wereldwijd bekend organisatieconcept, dat bekend is geworden door grote productiebedrijven als Ford, Toyota en Scania Production Zwolle.
Ook in het MKB en in de gezondheidszorg wordt Lean steeds meer toegepast. Het concept is erop gericht continu waarde te creëren en verspillingen weg te werken. Daarbij wordt voortdurend uitgegaan van de (eind)klant, voor wie ingevoerde veranderingen een toegevoegde waarde moeten hebben. Onderdeel van de Lean filosofie is het op de werkvloer beter op elkaar afstemmen en in kleine stapjes verbeteren van processen.