info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

FICARE goes global

FICARE goes global

Stichting Jenga

Afgelopen oktober vertrokken 8 Cibap studenten en 2 hbo studenten (Saxion & Windesheim) samen met 2 docenten naar Zanzibar. Doelstelling van deze reis was, om samen met de stichting Jenga de lokale ondernemers te ondersteunen in de ontwikkeling van het ondernemerschap. Stichting Jenga ondersteunt lokale ondernemers om met behulp van microkredieten financieel onafhankelijk te worden. Daarnaast helpt de stichting met de marketing, financiële- & managementvaardigheden.

De studenten hebben samen met de lokale ondernemers gekeken wat het aanbod van de producten in hun bedrijf is, hoe deze vervaardigd worden en welke materialen er gebruikt worden. Na uitgebreid onderzoek gedaan te hebben, gaan de studenten ideeën uitwerken om de producten nog beter op de markt aan te laten sluiten. Hierdoor kunnen de ondernemers een betere omzet halen.

FICARE ondersteunt dit project, omdat wij het als een sociale verplichting zien dat onderwijs & ondernemerschap zich verder kunnen ontwikkelen. Ook in landen waar dat (nog) niet vanzelfsprekend is. Daarnaast zien wij graag, dat studenten en ondernemers financieel bewust worden. Hoe jonger studenten in aanraking komen met financiën en zich bewust worden van wat ondernemerschap inhoudt, des te beter zijn ze voorbereid op hun toekomst!

Lokale kledingverkoopster FICARE

//jengazanzibar.com

 

FICARE, stay financially fit