info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

Ficare copiloot in roerige tijden

De moderne controller helpt u in roerige tijden

Het blijven roerige tijden voor ondernemingen. Overheden houden de hand op de knip, de euro zit in het nauw en andere nieuwe uitdagingen dienen zich aan. Hoe optimaliseren organisaties de huidige operatie? Hoe kunnen ze op zoek gaan naar groei? En met welke visie bieden ze antwoorden op de razendsnel veranderende wereld?

Werken aan duurzaam winstgevende ondernemingen

Veel ondernemingen staan er nu beter voor dan enkele jaren geleden. Ze zijn ‘fit’ doordat ze structureel aandacht besteden aan forecasting, cashmanagement, kostenoptimalisatie en financiële en operationele risico’s.
Zeker in economisch mindere tijden is het optimaal laten renderen van uw activa cruciaal. U kunt uw spaarzame Euro’s maar 1X uitgeven. Maar leveren zij wel genoeg op? Investeert u wel in de juiste onderdelen en is er misschien sprake van verborgen cash?
Tegelijkertijd verdient riskmanagement in de huidige dynamische markt een gerichte focus. Wie van tevoren weet welke risico’s nieuwe en huidige activiteiten lopen, maakt betere, strategische keuzes.

Forecasting: een vak apart

Zonder adequate planning, budgeting, cashmanagement en forecasting zijn organisaties stuurloos. Precies dit zijn belangrijke taken van de controller.
Zijn de gegevens uit het verleden wel juist en hoe kun je deze data zo vertalen, dat de business realistische doelen kan opstellen die in lijn zijn met de beoogde strategie?

De moderne controller

De moderne controller of financieel directeur levert u in dit kader een enorme meerwaarde. In plaats van financiële verslaggeving (de achteruitkijkspiegel) ligt het accent van de moderne financiële functie veel meer op forecasting van de verwachte resultaten en liquiditeitsprognoses /cashmanagement, zodat u de juiste strategische beslissingen kunt nemen.

En om de balans tussen risico en rendement beter te kunnen managen, worden financieel management en riskmanagement met elkaar geïntegreerd.

Mede hierdoor is de moderne controller in staat om u optimaal van stuurinformatie te voorzien en uw partner in business te zijn, als co-piloot op uw weg naar de toekomst.

Ficare helpt echt!

Ficare ondersteunt de financiële functie binnen uw onderneming. Wij gaan daarbij verder dan adviseren: wij voeren het ook nog voor u uit met onze ervaren parttime controllers en parttime financieel directeuren.
De zeer ervaren hands-on financiële duizendpoten van Ficare verstaan dit vak namelijk als geen ander.

Wij weten uw onderneming -met u aan de stuurknuppel- naar grote hoogtes te brengen: duurzaam winstgevend en optimaal voorbereid op veranderende situaties.

“Uw onderneming altijd in control
met een part time controller of
part time financieel directeur van Ficare”

Auteur: Pascal Uitendaal

Pascal Uitendaal | FICARE