info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

Boekhouder of businesspartner | FICARE | Pascal Uitendaal

Finance: boekhouder of businesspartner?

Van registreren van het verleden naar sturen op verbetering van het rendement van de organisatie in de toekomst.

De rol van finance (controllers, financieel managers en CFO’s) verandert. Waarom
en hoe? Daarover gaat deze FiZine special.

De afgelopen jaren is de wereld sterk veranderd. En ook recente ontwikkelingen blijven ons bezig houden: wat gaat er gebeuren nu Trump aan de macht is gekomen? Markten zijn dynamischer dan ooit en in de zorg is er minder geld per cliënt beschikbaar.

Om in deze dynamische omgeving de prestaties van het bedrijf te verbeteren, moet de rol van financials veranderen. Was deze voorheen vooral gericht op beheersing, voeren van administratie, beheer van processen en het afleggen van verantwoording naar stakeholders, tegenwoordig is behoefte aan iemand die echt inzicht heeft in de manier waarop het bedrijf waarde toevoegt voor alle stakeholders.

De veranderende rol van de financial

Een succesvol bedrijf in de huidige tijd vereist dus andere skills in de financiële kolom.

In deze FiZine zoemen we in op de veranderende rol van de financial voor de bedrijfsperformance en de skills die de nieuwe rol vraagt, zowel vakinhoudelijk als in gedragsvaardigheden.
Lees ter inspiratie het interview met Zorgfinancial van 2016 Bas van Riet Paap over de manier waarop hij de transformatie van ‘boekhouder naar business controller’ voor zijn afdeling Planning & Control heeft aangepakt.

Ik wens je veel leesplezier!
Pascal Uitendaal, directeur FICARE