info@ficare.nl
(0592) 76 21 21

Single Blog Title

This is a single blog caption

Nieuws

360SI OostNL en FICARE van startup naar scale-up

360 Sports Intelligence: van Startup naar Scale-up!

Groeikapitaal voor scale-up “360 SportsIntelligence”

Startup “360 SportsIntelligence” uit Enschede wordt groot. Er was behoefte aan een nieuwe kapitaalsimpuls om de nationale- en internationale ambitie van dit mooie bedrijf te realiseren. Samen met “OOST NL Innovatiefonds Twente” en enkele private investeerders is een nieuwe financiële injectie gerealiseerd. 360SI wordt nu de scale-up met de potentie om wereldspeler te worden. FICARE realiseerde managementrapportages en prognoses en bracht -in de hoedanigheid van parttime financieel directeur- 360SI en investeerders bij elkaar om dromen waar te maken.

Over 360SI

360SI van startup naar scale-up360SportsIntelligence levert camera’s langs de sportvelden. Het bedrijf neemt de beelden van sportwedstrijden op waar je als team(speler) van kan leren. Met intelligente software (Arteficial Intelligence), die in samenwerking met diverse universiteiten en onderzoekscentra’s is ontwikkeld, worden wedstrijden zonder menselijke tussenkomst samengevat. Spelers en trainers kunnen nu de mooiste en meest leerzame momenten van wedstrijden en trainingen terugkijken. Zo kunnen coaches beelden analyseren met hun teams en de amateursport naar een hoger niveau tillen.

Daarnaast verdient het systeem zich zelf terug vanwege het ‘media-model’. De samenvattingen worden gepresenteerd in het clubhuis en daarmee krijgen de beelden advertentiewaarde voor veel bedrijven. 360SportsIntelligence biedt daarom tevens een platform voor nationale bedrijven om gericht te adverteren in het clubhuis. Dat brengt extra geld in het laatje voor de club. En…. met mooie samenvattingen blijven mensen natuurlijk ook langer in het clubhuis; dat is weer goed voor de kantineomzet.

Er is inmiddels al veel internationale belangstelling. De eerste buitenlandse sportclubs zijn reeds gecontracteerd!

360SportsIntelligence: Veel succes!!